Stoppen doorgeslagen

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Breda?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Uw stoppen doorgeslagen? Dat is erg vervelend! Er zijn een aantal verschillende oorzaken waardoor dit kan gebeuren. In de meeste gevallen is er sprake van overbelasting, bijvoorbeeld door een kapot toestel of door te veel apparaten die tegelijk gebruikt worden. Soms is er ook sprake van slijtage, waardoor de stoppen minder goed werken.

In sommige gevallen kan het helpen om de stopcontacten te controleren en schoon te maken. Soms moet er echter ook een nieuwe zekering geplaatst worden. Dit is een klusje dat u het beste aan een professional kunt overlaten. Wilt u weten welke zekering u nodig hebt? Neem dan contact op met ons, wij helpen u graag verder!

Wat kun je doen als de stoppen zijn doorgeslagen?

ZIjn de stoppen in de meterkast doorgeslagen? Dan is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. Als je weet wat er aan de hand is, kun je er vaak snel iets aan doen. Soms is het echter nodig om hulp in te schakelen van een professional. Stoppen slijten na verloop van tijd en moeten daarom regelmatig worden vervangen. Wanneer je merkt dat de stoppen niet goed meer werken, is het dus belangrijk om ze te vervangen. Hoe vaak je de stoppen moet vervangen, is afhankelijk van het gebruik. In sommige gevallen is het nodig om de stoppen elke maand of elk jaar te vervangen, in andere gevallen kan dit oplopen tot 5 jaar of langer.

Hoe kun je zien of een zekering kapot is?

Wanneer een zekering kapot is, springt er meestal een rode of groene lampje aan in de meterkast. Dit geeft aan dat er een probleem is met de zekering. Wanneer je dit lampje ziet, is het belangrijk om direct contact op te nemen met een professional. Het is namelijk belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen en eventueel een nieuwe zekering te plaatsen.

Kunnen de stoppen zomaar doorslaan?

Ja, in sommige gevallen kunnen de stoppen erdoor slaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer er sprake is van overbelasting. Wanneer er te veel apparaten tegelijk gebruikt worden of wanneer een toestel kapot is, kan dit leiden tot overbelasting. Dit kan ervoor zorgen dat de stoppen doorgaan en u geen elektriciteit meer heeft.

Wat is het verschil tussen een zekering en een automaat?

Een zekering is een klein apparaatje dat ervoor zorgt dat er geen stroom door kan gaan wanneer er iets niet in orde is. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van overbelasting, springt de zekering uit en wordt de stroom afgesloten. Een automaat werkt op dezelfde manier, alleen sluit deze de stroom niet helemaal af. In sommige gevallen kan dit handig zijn, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een klein probleem. Wanneer er echter een ernstig probleem is, is het beter om de stroom helemaal af te sluiten met een zekering.

Elektrotechniek
Call Now Button