Buitenstopcontact aansluiten

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Breda?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Als elektriciens bedrijf in Breda helpen wij wekelijks mensen met een buitenstopcontact aansluiten. Een buitenstopcontact is handig als je in de tuin wilt klussen of tijdens een feestje in de tuin. Je hoeft dan niet meer met lange kabels te sjouwen en hebt altijd stroom binnen handbereik.

Wat heb je nodig om een buitenstopcontact aan te sluiten?

– Een schakelaar (zonder aardlekschakelaar)

– Stopcontactdozen (2 voor dubbelpolige aansluiting, 1 voor enkelvoudige)

– Buitenkabel

– Mantelbuis of kabelgoot

– Stroomkabel

– Kroonsteentjes en/of moerversnellingen

– Isolatietape

– Schroevendraaiers, tangetjes, boren met boorbit, hamer en spijkers

Een buitenstopcontact aansluiten is niet heel ingewikkeld maar het is wel belangrijk dat je de juiste materialen gebruikt. Als je twijfelt over de juiste aanpak of het materiaal dat je nodig hebt, overweeg dan om een erkend elektricien in te schakelen. Wij helpen je graag met het aansluiten van je buitenstopcontact!

 

Hoe leg ik zelf elektra aan in de tuin?

Elektra in de tuin aanleggen begint met het uitzetten van een plan. Bepaal waar de stopcontacten of lichtkastjes moeten komen en maak hier een schets van. Meet ook de afstand tussen de verschillende punten door middel van een lintmeter. Op deze manier heb je een goed overzicht van de lengte van de kabels of buizen die je nodig gaat hebben.

De volgende stap is om te bepalen welk soort elektra je in de tuin wilt aanleggen. Ga je voor stopcontacten of wil je sfeervolle verlichting met spots of een lamp? Als je kiest voor verlichting, overweeg dan om een lichtschakelaar bij het huis aan te laten sluiten zodat je niet altijd naar het stopcontact in de tuin hoeft te lopen.

 

Let bij het aansluiten van elektra in de tuin altijd op de volgende punten:

– Gebruik materiaal dat bestand is tegen weer en wind, vocht en temperatuurschommelingen.

– Leg de kabels of buizen zo weg dat ze niet in je tuin hoeven te liggen. Een kabelgoot is hier perfect voor.

– Boor altijd gaten met een boorklem zodat je kabels of buizen niet per ongeluk beschadigd raken.

– Zorg dat je stopcontacten of lichtkastjes goed aangesloten zijn voordat je de stroom erop zet. Test het systeem altijd met een voltmeter voordat je de stroom definitief inschakelt.

Het is niet heel ingewikkeld om elektra in de tuin aan te leggen maar wel belangrijk dat je weet wat je doet. Als je twijfelt over de juiste aanpak of het materiaal dat je nodig hebt, overweeg dan om onze elektricien in te schakelen. Wij helpen je graag met het aansluiten van stopcontacten en het aanleggen van verlichting in de tuin!

buitenstopcontact aansluiten
Call Now Button