Groepenkast uitbreiden

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Breda?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Als je extra apparaten wilt aansluiten, moet je eerst kijken of je groepenkast voldoende capaciteit heeft. Als dat niet zo is, kun je een extra groep aanleggen door middel van een onderverdeler. Dit is echter iets wat alleen door een ervaren elektricien gedaan kan worden. Pas ook goed op met het verbreken van zegels in de meterkast. Dit mag alleen gedaan worden door iemand die daarvoor geautoriseerd is.

Ombouwen van 1 fase naar 3 fase

Als je overstapt van 1 fase naar 3 fase, moet je meterkast ook aangepast worden. Dit kan gedaan worden door een ervaren elektricien. Wees er wel van bewust dat dit relatief duur is. . Wanneer je niet overstapt naar 3 fase maar je hebt toch behoefte aan meer capaciteit in je huidige groepen, kun je overwegen om een extra groep aan te leggen. Dit kan gedaan worden door middel van een onderverdeler.

Je groepenkast uitbreiden door onze elektriciens

Wanneer je erover denkt om zelf de meterkast aan te passen, of de groepenkast uit te breiden, is het belangrijk dat je weet dat dit iets is wat alleen door een ervaren elektricien gedaan kan worden. Zij beschikken namelijk over de kennis en ervaring die nodig is voor het veilig uitvoeren van dergelijke werkzaamheden. Ook moet je rekening houden met de kosten die gemoeid zijn met het aanpassen van de meterkast of het uitbreiden van de groepenkast.

Hoeveel groepen heb je nodig

Het is belangrijk om van te voren goed te bedenken hoeveel groepen je nodig hebt. Voor grote woningen met grootgebruikers heb je bijvoorbeeld meer groepen nodig dan wanneer je een kleine woning hebt met weinig apparaten. Neem daarom altijd even de tijd om na te denken over wat je wilt aansluiten en hoeveel groepen je nodig zult hebben. Als je er niet uitkomt, kun je altijd contact opnemen met onze elektricien die je verder kan helpen.

Verschillende onderverelers

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten onderverdelers zijn. Zo zijn er onderverdelers die geschikt zijn voor 1 fase en 3 fase. Daarnaast kun je ook kiezen voor een onderverdeler met een hogere capaciteit, wat bijvoorbeeld handig is wanneer je grote apparaten wilt aansluiten. Houd er wel rekening mee dat dit vaak relatief duur is.

Kortom, het is belangrijk om te weten dat je niet zomaar zelf de meterkast aan kunt passen of de groepenkast kunt uitbreiden.

Elektricien spoed Breda
Call Now Button