Inductiekookplaat aansluiten

Last van een storing? Wij staan dag en nacht voor u klaar! 

De hulp inschakelen van Elektricien Breda?

Neem telefonisch contact met ons op en wij zorgen ervoor dat een van onze elektriciens u komt helpen

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen een inductiekookplaat aansluiten in plaats van andere soorten kookplaten. Het grote verschil tussen een inductiekookplaat en andere typen is hoe het werkt. Inductiekookplaat verwarmt de pan direct in plaats van de kookplaat. Wanneer u een inductiekookplaat inschakelt, wordt een magnetisch veld dat zich onder het oppervlak van de kachel bevindt, geactiveerd. Wanneer je een pan op de brander zet, is het elektrische circuit voltooid en wordt de warmte overgedragen naar de bodem van de pan. Inductiekookplaat staat hierdoor bekend om zijn snelheid en effectiviteit. Aan de andere kant verwarmen andere soorten kookplaten eerst de ring. De ring verwarmt de pan en het voedsel in de pan. Dit is een lang proces om voedsel te koken. Om het te versnellen, is het proces gestroomlijnd door een hele fase te elimineren dankzij de inductiekookplaat.

 

Het is snel, energiezuinig en veilig

Het feit dat inductiekookplaten de snelste manier zijn om voedsel te bereiden, is het belangrijkste voordeel van het gebruik ervan. In vergelijking met gasfornuizen en zelfs andere soorten kookplaten, is deze merkbaar efficiënter. Het effect is bijna direct omdat de pan direct wordt verwarmd door de inductiemethode. Daarnaast zijn de precisie en reactiviteit van de inductiekookplaat superieur. Elke centimeter van de pan wordt snel verwarmd door de inductiemethode. Bovendien gebruikt het energie op een zeer effectieve manier. Alleen de pan zelf wordt verwarmd door inductie. Omdat de kookplaat zelf geen warmte genereert, kun je hem zelfs aanraken zonder risico op brandwonden, omdat hij alleen wordt gebruikt om de pan op te warmen.

 

Het is duur, vereist geschikte pannen en moeilijk te installeren

Natuurlijk heeft al deze fantastische technologie een prijs, waardoor inductiekookplaten momenteel de duurste op de markt zijn. Als u echter de voordelen en toekomstige energiekosten in overweging neemt, bent u het misschien eens met de duizenden van onze klanten die geloven dat het extra geld de moeite waard is. Een ander nadeel is dat een inductiekookplaat het gebruik van een geschikte pannenset vereist. Als je pannenset van magnetisch RVS of gietijzer is gemaakt, is deze wellicht al geschikt voor inductiekoken. Het laatste nadeel is dat de meeste inductiekookplaten bepaalde elektrische vereisten hebben. Ze moeten worden aangesloten op een geschikte kabel van 6 mm of 10 mm met een stroomonderbreker van 31 ampère of 45 ampère (mits de scheidingsschakelaar geen 13 ampère stopcontact heeft). Om er zeker van te zijn dat je inductiekookplaat probleemloos werkt, bel ons en we bespreken het met je. We zullen het ook voor u installeren als u een dergelijke service nodig heeft.

Inductiekookplaat
Call Now Button